Hockey (Feldhockey)
verantwortlich: Christian Schöpf

Wer bisher bei Hockey immer nur an Eis- oder Inlinehockey gedacht hat, kann hier ein ganz anderes Hockey kennen lernen. Beim Feldhockey trainiert man nicht nur seine Ausdauer, Koordination und Geschicklichkeit sondern hat auch eine Menge Spaß mit Schläger und Ball. Damit der Spaß auch nicht zu kurz kommt, wird es nach kurzen Übungseinheiten jede Menge Zeit zum Spielen geben.

Willkommen sind sowohl AnfängerInnen als auch jene, die schon mit dem Schläger geübt sind.

• Voraussetzungen: keine

• Leistungen: Hockeyspezifische Taktik- und Technikübungen für Anfänger und Fortgeschrittene; Spielformen

• Ausrüstung:  Sportschuhe und -kleidung. Wenn vorhanden, eigene Hockeyausrüstung.

(Hockey: Field Hockey)

Everybody, no matter if student or teacher, beginner, advanced player or even professional, is invited to join the weekly field hockey training of the Academic Sports Service.

Here the basic requirement is not the level of play or years of experience with hockey sticks, but the willingness to play and practice. The training is meant to suit everybody: the objective is to learn from and support each other, improve individually and as a team, and mainly to enjoy playing hockey.

• Requirements: interest in playing hockey, basic sportiness
  • Services provided: hockey specific tactics and technique exercises for beginners and advanced players, various playing forms
  • Equipment required: shoes suitable for artificial grass, hockey stick (if you own one, otherwise sticks are provided)

137101- OutdoorDo20:30-22:00Hockeyclub Konstanz - Wasserwerk18.04.-18.07.Johanna Hartmann, Maximilian Thomas